Hej!

Om någon sa till mig för några år sedan att man kunde baka ett gott glutenfritt bröd så hade jag nog sagt att personen hade fel. Vad jag än bakade så misslyckade jag. Många mislyckade degar blev det men jag gav aldrig upp.  Idag vill jag bjuda dig på ett gott bröd. Tekakor bakade på kikärtor. 

 

Ingredienser

3 dl bovetemjöl

1 dl potatismjöl

1 dl rismjöl

1 dl kokta kikärtor

3 msk psylliumfröskal eller 1,1/2 msk fiberhusk 

3 dl vatten

1/4 färsk jäst

3/4 tsk salt

1 msk olja 

1 msk sirap

 

Gör så här:

Mixa vatten och kikärtor ordentligt med stavmixer.  Värm upp till 38⁰ C. Tillsätt jäst och blanda till den har löst sig helt.

 

Tillsätt alla torra ingredienser, olja och salt. Knåda degen väl och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Vält över degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 5 delar med mjölade händer. Rulla till bollar och platta sedan till runda kakor. Lägg på plåten med bakplåtspapper i. Låt jäsa ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250⁰ C. Nagga kakorna med en gaffel, pensla med olivolja, strö lätt med bovetemjöl och grädda ca 8 minuter. Låt kallna helt, ät och njut. Riktigt, riktigt goda!

 

 .