Hej!

Här kommer ett gott lättbakat yoghurtbröd. Tänk dig ett gott bröd som bakas på fem minuter och gräddas ca 20 minuter. Väldigt lätt att baka och det smakar himmelskt gott. Fluffigt och smakrikt bröd som passar att baka till frukost eller till en god soppa. Detta bröd är vårt favoritbröd och det bakas ofta.

 På slutet ger vi er några bra tips, läs gärna!

 

Ingredienser

2 dl bovetemjöl   (om du köper ljust bovetemjöl, då blir brödet ljusare)

1 dl rismjöl

2 dl sojayoghurt eller annan yoghurt

1 dl sojamjölk eller annan mjölk

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1 msk olivolja

1 msk smör

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 ⁰C. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt yoghurt och mjölk.

2. Blanda allt ordentligt. Olja bakplåtspapper 26 cm diameter och häll smeten mitt i och låt degen sprida sig själv till en rundkaka 26 cm i diameter. 

3. Ringla med olivolja och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut brödet och pensla med smör och fortsätt grädda ca 15 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt.

Om du vill baka lite lyxigare bröd, riv ca 1 dl ost och strö över innan brödet gräddas. Du kan även hacka soltorkade tomater, oliver och fetaost sen ringla över med olivolja. Då får du god focaccia.

 
VIKTIGT ATT VETA!
1. Ni som äter filmjölk kan baka brödet enbart med filmjölk. Uteslut mjölken. 
 
2. Om du vill baka en hel plåt bröd dubbla satsen. 
 
3. Om du vill baka bröd enbart med sojayoghurt så måste du tillsätta 1 dl mer sojayoghurt.
 
4. Du kan baka bröd enbart med bovetemjöl o du inte gillar rismjöl. Brödet blir lite anorlunda i konsistensen och ser lite mörkare ut. Se sista bilden som jag har bakat brödet bara med bovetemjöl.

5. Om du har bröd kvar, packa in i plastpåse och låt ligga i skåpet. Dagen efter kan du värma upp i ugnen några minuter på 175 grader. Det blir som nybakat igen. 

6. Har du frågor? Skriv gärna till oss så svarar vi så fort vi kan. 

 

 
 
 Vänliga Hälsningar
Isabel & Christian