Hej!

Den gamla vanliga potatisgratängen görs för det mesta bara på potatis. Varför inte blanda in andra grönsaker. Det blir mycket godare och nyttigare. Man kan servera grönsaksgratängen med god sallad utan andra tillbehör. 

Prova gärna min vegan grönsaksgratäng som är smakrik och god.

 
 

Ingredienser (2 portioner)

3-4  potatisar (kokta kalla och skivade)

1/2 röd paprika (finhackad)

50 g purjolök (finhackad)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta 

1/2 dl kokt majskorn

1 dl mjukost (se kategorin mjukost)

1/2 dl växtbaserad mjölk 

2 msk kokosolja (smält)

svartpeppar och salt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200⁰ C. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i kokosolja en liten stund, tillsätt paprika och purjolök och fräs 1-2 minuter. Ta bort från plattan.

2. Tillsätt potatis och majskorn och blanda allt väl. Smaka av med salt och svartpeppar. Olja en ugnssäker stekpanna/form och fördela fint potatisblandningen. Blanda mjukost, mjölk och kokosolja i en skål. Smaka av med salta och svartpeppar. 

3. Häll mjukostblandningen över grönsakerna och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills gratängen får en fin gyllenefärg på toppen. 

4. Servera direkt med en god grön sallad och dressin.